Alla glada människor och väder

En av de riktigt givande sakerna med att fotografera bröllop är mötet med alla trevliga människor. Astrid och Daniel bor i Norge men gifte sig den 4:e juni på Kärringön där Daniel tillbringat sina ungdoms somrar. Även här hade vi en sagolik tur med vädret. Dagen innan när vi för första gången träffades och gick runt ön och kollade fotoplatser strilade regnet oavbrutet ner. Prognoserna på tv var inte heller hoppfulla inför lördagen men någon infödd Kärringöbo sa att här aldrig regnat en lördag på ett bröllop.

Jag körde tillbaks ner till Göteborg och funderade över hur jag skulle göra med utrustningen nästa dag. Var relativt övertygad om att säsongens första regnbröllop väntade.

Lördagen kom och mycket riktigt regnade det. Det fortsatte faktiskt hela sträckan upp till Hälleviksstrand och slutade inte förrän färjan lade ut. Sedan sken solen hela tiden tills ceremonin i kyrkan var över. När vi gick ner till gamla hamnen för att ta bilder på Astrid och Daniel ensamma hade molnen börjat dra in men som fotograf var det något som jag då välkomnade. Ljuset blir ofta vackrare med mindre skuggor som följd.

Kommentarer

Populära inlägg